news-hero
Felnőtt

Remek évkezdés!

3:0-ás győzelmet aratott férfi röplabda csapatunk az NBI-es bajnokság első 2023-as mérkőzésén.

A 2023-as esztendő első NBI-es mérkőzését Szolnokon játszotta csapatunk. A téli játékszünetet követően csapatunk célja a győzelem megszerzése volt idegenben is, mely nem tűnt egyszerű feladatnak. Elég, ha a két csapat dunaújvárosi meccsére tekintünk vissza, amikor nagy küzdelem árán sikerült megszereznünk a győzelmet Gulyás Ferenc csapata ellen (3:1). Bár ennek ellentmond a bajnoki tabella, melyen a mieink állnak előkelőbb helyen, a negyedik pozícióban 14 megszerzett ponttal, míg a Szolnok a hatodik, mindösszesen 3 ponttal.

Nagyszerűen kezdtük a meccset, hiszen villámgyorsan öt pontos előnyt harcoltunk ki (3:8). A hazaiak Acsai, majd Guzmics pontjaival próbáltak meg felzárkózni (8:11), de ezekre azonnal megvolt a válaszunk (9:14). A szett közepénél kért időt, hatpontos vezetésünknél Gulyás Ferenc, a hazaiak edzője (10:16), de ez sem zavarta meg a mieinket (12:19). A jelentős előny birtokában nyugodtan játszhattunk, de a szett győzelem nem jelentette azt, hogy a folytatásra hátra dőlhetünk (18:25).

Fordulás után a hazaiak próbálták meg irányítani a játékot (3:1), akiket négynél értünk utol (4:4), majd a vezetést is átvettük. Ez forduló pontot jelentett, mivel ettől kezdve nálunk volt az előny (7:10). De csak a 11. pontig, hiszen ekkor a hazaik egyenlítettek (11:11). A folytatásban felváltva estek a pontok (15:15), Össze kellett tehát szednie magát csapatunknak a folytatásban, ami úgy tűnt, sikerül is, hiszen a szett hajrájakor három ponttal léptünk el (17:20). A vége szorossá vált (20:21), de egy jól sikerült hajrával, Pavliuk pontjával behúztuk a szettet (22:25).

A harmadik szett elején folytattuk jó játékunkat (2:5), de a folytatás már nem volt ilyen jó, hiszen fordított a Szolnok (8:7). Érthetetlen volt ez a fordulat, így nem volt váratlan Tomanóczy Tibor időkérése (12:9). Guzmics Ricsiék azonban elkapták a fonalat, és már négy ponttal is vezettek (14:10), amikor megkezdtük a felzárkózást (15:14). A 17. pontnál értük utol a hazaiakat (17:17), ennél az állásnál azonban bennragadtunk (19:17). Újabb fordulat következett, hiszen 20-nál ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (20:20). A végjáték nagy izgalmakat tartogatott, melyben Quintana Hechavarria Rajdel emelkedett ki, aki egymást követően három ászt is nyitott (23:25), mellyel megnyertük a mérkőzést.

Szolnoki Röplabda Klub – DKSE 0:3 (18:25, 22:25, 23:25)

Vezették: Villás Tibor és Rácz Gábor

Szolnoki RK: Reiner Márk Máté, Acsai Bálint Dávid, Fenyvesi Dániel István, Biró Bence György, Guzmics Richárd, Oláh Róbert, Dalkó György (liberó),. Cserék: Csombor Gergő Attila, Falusi Dávid, Timár Mike, Földes Dániel Zoltán (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Béres Mátyás (liberó). Cserék: Farkas László, Gőczi Dániel, Juhász Barnabás, Szalai Kristóf, Kuti Márk (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza