news-hero
Utánpótlás

Remek siker Veszprémben!

Az OGYB U15 leánycsapatainak a újabb fordulója került megrendezésre 2021.04.24-én a veszprémi egyetemi tornacsarnokban.   

A fordulóra a DSE csapatán kívűl a VESC / Veszprém / és a Nyugat-Balatoni RSE / Gyenesdiás / csapatai érkeztek. A forduló nyitómérkőzését a hazai csapat kezdte az VESC gárdája ellen.

A nyitómérkőzésen a csapatok kissé álmosan kezdtek, azonban csapatunk hamar észhez térve kezébe vette az irányítást. Játékosaink megfelelő koncentráltsággal és elszántsággal vitték végig az első szettet. A nyitásaink kellően agresszívnek bizonyultak, az ellenfél nem nagyon tudott mit kezdeni velük, emiatt támadásaik rendre meghiúsultak. Magabiztosan álltunk a mérkőzéshez, az edzéseken hetek, hónapok óta végzett sok-sok kétlabdás gyakorlat meghozta az eredményét. A lányok a játék minden elemében sokkal labdabiztossabbak voltak ellenfelüknél. Ekkor azt hittem, hogy ezt a lányok már nem tudják tovább fokozni, de tévedtem.

DSE – VESC 3:0 (25-9; 25-18; 25-9)

A második mérkőzést a Gyenesdiás csapata ellen vívtuk. Reméltem, hogy az előző mérkőzésen nyújtott teljesítményt erre az összecsapásra át tudjuk menteni. Játékosaim végig a megbeszélt taktika szerint játszottak, kemény, agresszív nyitásaikkal az ellenfél nem tudott mit kezdeni. Ami támadásuk átjött a térfelünkre azt könnyűszerrel védekeztük ki, aminek az eredménye a szettgyőzelem volt. A második játékrészben bíztam benne, hogy a sikerszériát folytatni fogjuk. Ez sikerült, még nagyobb különbséggel nyertük azt is. Következett a harmadik szett. Tomanócy Eszter kezdte a harmadik játékrészt, kellő fegyelemmel és magabiztossággal hajtotta végre a nyitásokat. 4:0-ás előnyünknél az ellenfél időt kért, és hogy a lányokat tovább motiváljam felelőtlenül beígértem nekik, hogy ha ezt a szettet 0-ra hozzuk, akkor a csapatot ebéd után meghívom fagyizni. Több se kellett nekik. 18:0-ás előnynél már kifele tekintgettek vigyorogva, hogy most mi is lesz, én meg csak a fejemet vakartam vigyorogva és utasítottam őket, hogy ne velem, hanem a mérkőzéssel foglalkozzanak. 24:0 ide, még mindig Eszti nyit. 5-ös pozícióba hosszan nyit, ellenfeléről keményen pattan ki szélesre a fogadás, társainak esélye sem volt elérni azt. 25:0-val zártuk a mérkőzést. A másodbíró, ki régi motoros a szakmában oda lépett hozzám gratulálni. Ennyit mondott. „1986 óta fújok röplabda mérkőzést, de ilyet, még nem láttam. Gratulálok a csapatnak”.

DSE – Nyugat-Balatoni RSE 3:0 (25-8; 25:7; 25:0)

Gelencsér Balázs edző: Az egész csapat munkáját örömmel és elégedettséggel tudom értékelni. Ez nem csak a mostani fordulóra vonatkozik, hanem az edzésekre is. Hetek, hónapok óta kellő komolysággal végzik az edzéseket, aminek meg is van az eredménye. Ezen a fordulón mindenki kapott játéklehetőséget. A tartalék játékosok pályára lépve adni tudtak a mérkőzés színvonalához, segítve, pihentetve társaikat. A kezdőcsapatból mindenki játékával nagyon elégedett vagyok, fegyelmezetten, a taktikát betartva játszott mindenki. Nem volt kapkodás még véletlenül sem. Higgadtan, hideg fejjel játszottak. Támadásainkat a széleken Tomanóczy Eszti és Simon Réka hajtották végre kíméletlenül, centerben Szalai Lili és Tóth Hajnalka érvényesítette az akaratát. Feladó poszton Takács Niki irányította a csapatot, átlóban Pász Rebeka volt félelmetes és könyörtelen az ellenfél számára. Védekezésben mindenki kivette a részét, nyitásaink a maximális agresszivitás mellett kemények és pontosak voltak. A többi játékosok mikor pályára léptek segítették a csapatot. Csizmadia Maja és Plósz Regina nyitásaival és támadásaival az ellenfelek nem tudtak mit kezdeni, Takács Regina és Gurics Anna sorra hárította a támadásokat. László Kriszti blokkban jeleskedett, Budai Kamilla bal kézzel értékesítette támadásait, nyitásait. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra. Úgy vélem jó irányba haladunk.

Csapattagok: Tomanóczy Eszter, Takács Regina, Szalai Lili, Plósz Regina, Takács Nikolett Éva, László Krisztina, Gurics Anna, Csizmadia Maja, Pász Rebeka, Budai Kamilla, Tóth Emília Hajnalka, Simon Réka

Vissza