news-hero
Utánpótlás

Röplabda Újévi kupa

A DSE Röplabda Akadémia U 13-as lány csapata bajnoki sorozat folytatásában ezúttal a negyedik helyen végzett.

A DSE Röplabda Akadémiarendezte ezúttal a bajnoki fordulót, melynek a Dózsa György Általános Iskola adott otthont. A hirtelen jött havazás a torna elején okozott egy kis zavart, de végül is minden csapat megérkezett. A DSE 1-es együttese az A csoportban a Kalocsa, a Pécs és a Kaposvár csapatával került össze. Az első mérkőzésen nagy küzdelemben 2-1-es vereséggel kezdtünk a Kalocsa ellen, de közel álltunk a bravúrhoz. A Pécs és a Kaposvár ellen jól koncentráltak a lányok, és két sima 3-0-s győzelem következett. Ezzel másodikak lettünk a csoportban és a másik csoport győztesével, a Tatabányával játszottuk az elődöntőt. Az első játszmában kiegyenlített küzdelemben, egy szoros végjátékban veszítettünk. A második játszma már sima volt, így 2-0-s vereség lett a vége. Következett a bronzmeccs, ismét a Kalocsa ellen. Sajnos itt már kiütközött a fáradtság, a téli szünet pihenése, így 2-0 lett a Kalocsa javára, azaz negyedik helyezést értünk el.

Johan József edző: Bár sajnos ezúttal az érem elmaradt, elégedett voltam a lányok teljesítményével. Nagyon jó volt a mezőnymunka, a csapategység, a hangulat. Ismét sok előremutató jelet láttam a csapat játékában. Ismét pozitív élmény volt, hogy a második sorunk mind a három csoport meccsen nyerte a saját játszmáját.

A tornán a DSE Röplabda Akadémia legjobb játékosa Váradi Arabella lett.

A csapat tagjai: Simon Réka, Tomanóczy Eszter, Váradi Arabella, Pász Rebeka, Csizmadia Maja, Gurits Anna, Tóth Hajnalka, Kotaszek Rebeka, Pajos Alexa.

Vissza