news-hero
Felnőtt

Röplabdázóink meggyőző győzelmei

A DSE Röplabda Akadémia ifjúsági csapata a Kaposvár, majd a Pécs legyőzésével kezdte meg a 2018-2019-es bajnokságot.

A hosszúra nyúlt felkészülési szakaszt követően végre elkezdődött a DSE Röplabda Akadémia röplabdázóinak idei küzdelemsorozata, akik közül a szombati játéknapon az ifjúságiak voltak érdekeltek. Az OIB első játéknapján két mérkőzés, a RÖAK Kaposvár és a PTE-PEAC elleni összecsapás várt a Szabó Gábor és Kövessy Balázs által irányított együttesre. Bár a kaposváriak ellen nem kezdtek jól a fiúk, hiszen az első szettet már a közepén elvesztették (11-16), melyből már nem volt visszaút (21-25), a folytatás kitűnően sikerült. Miután összeállt a játékunk a második felvonást minimális, de kellő különbséggel 26-24-re, a harmadikat fölényesebben 25-18-ra, a negyediket pedig 25-22-re húzták be fiaink, ezzel 3-1-re megnyerve az összecsapást. Kisebb pihenőt követően a Pécs következett, amely gárda legyőzése semmilyen akadályt nem jelentett Matyiák Árpádéknak. A fölényes győzelem a pontokban is megmutatkozott, hiszen 25-8, 25-17, és 25-7 lett a szettek eredménye, ezzel a meccset a DSE Röplabda Akadémia nyerte 3-0 arányban.

 

Szabó Gábor edző:

– A Kaposvár elleni kezdésen érezhető volt, hogy most rajtol a szezon. Több hibát követtünk el az elején, de a folytatás szépen sikerült. Az első szettet saját hibáink miatt vesztettük el egy nagyon jó Kaposvár ellen, majd a második felvonást egy cserét követően sikerült megnyernünk. A folytatásban könnyebben húztuk be a harmadikat, majd izgalmas végjáték végén nyertük meg a negyedik szettet. A Pécs nem jelentett a fiúknak akadályt, akiket 37 perc alatt győztünk le. A nap legfontosabb tanulsága a Kaposvár elleni mérkőzés volt, akik jó erőt képviselnek ebben a korosztályban is, valamint az, hogy minden játékosunk lehetőséget kapott, mellyel mindannyian élni is tudtak.

 

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár 3-1 (21-25, 26-24, 25-18, 25-22)

DSE Röplabda Akadémia – PTE-PEAC 3-0 (25-8, 25-17, 25-7)

 

A DSE Röplabda Akadémia csapata: Amdegha Ádám, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Csizmadia Tamás, Sárközi Kálmán (liberó), Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Pukánszky Bálint, Matyiák Árpád. Edzők: Szabó Gábor és Kövessy Balázs

Vissza