news-hero
Felnőtt

Sima FINO győzelem

A FINO Kaposvár magabiztos, könnyed játékkal győzte le 3:0 arányban a DKSE csapatát.

A tabella második helyén álló FINO Kaposvár vendégeként lépett pályára csapatunk a férfi röplabda Extraliga tizedik fordulójában. A mieink kezdősorának összeállítását nehezítette, hogy a Debrecen ellen megsérült Kecskeméti Bálintra nem számíthatott Tomanóczy Tibor vezetőedzőnk.

A találkozó esélyesei a hazaiak voltak, akik ennek megfelelően, Sandoval pontjával kezdték a találkozót, majd villámgyorsan elléptek tőlünk öt ponttal (6:1). Igazi erődemonstráció volt ez, melynek eredményeképpen Tomanóczy Tibor gyorsan időt kért. Ezt követően is egyértelműen a hazaiak játéka érvényesült, melyre a mieinknek csupán egy-egy válasza volt (12:6). A mindkét oldalon elkövetett nyitáshibák után (13:8) sem sikerült felvennünk a hazaiak ritmusát, akik könnyedén tartották meg hatpontos előnyüket (15:9). Iván Bence ponterős játékával Laczi Dominik és Vladyslav Pavliuk próbálta meg tartani a lépést (17:11), de még mielőtt a felzárkózásban bízhattunk volna, ráerősített a Kaposvár (20:12). Vezetőedzőnk cserékkel próbált meg változtatni, azonban így sem sokat változott a játék képe (25:19).

A térfélcserét követően megpróbáltuk azonnal felvenni a FINO ritmusát, ezzel sikerült szorossá tennünk az elejét (3:3). Farkas ász nyitása után 5:5 volt az állás, majd megindult a Kaposvár, és három ponttal elhúzott (8:5). Sajnos két könnyű pontot ajándékoztunk a hazaiaknak (10:6), ráadásul amikor felzárkózhattunk volna, akkor újabb hibákat vétettünk (13:9). Játékunk hullámzására jellemző volt, hogy miután két pontot szereztünk, azt a kettőt visszavették Bögöly Gáborék (15:11). Ezt követően azonban egyre jobban kinyílt az olló (20:12), és könnyedén behúzta a második szettet is a FINO (25:16).

A harmadik játék abban hasonlított az elsőre, hogy a Kaposvár villámrajtot vett, és hat ponttal ellépett tőlünk (9:3). A folytatásban ezt az előnyt könnyedén őrizte Demeter György csapata (12:6), melyet Sandoval tovább növelt (13:6). Sajnos nem tudtunk megújulni, játékunkban nem volt igazi átütő erő, melyet kegyetlenül kihasznált a Kaposvár (20:10). Ekkor már csupán az volt a kérdés, hogy sikerül-e kijönnünk a mínusz tízből, melyre a választ megkaptuk, hogy nem (25:). A Kaposvár ezzel teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót 3:0 arányban.

FINO Kaposvár – DKSE 3:0 (25:19, 25:16, 25:13)

Vezették: Halász Enikő és dr. Árpás Krisztina, vonalbírók Vígh Andrea és Szél Márta

FINO Kaposvár: Vasquez Osta Moises Eduardo, Garchet Hiago Antunes, Hubicska Patrik, Bögöly Gábor, Iván Bence, Sandoval Rojas José Antonio. Bozóki Bence (liberó). Cserék: El Azhari Oussama, Ouyachi Hamza, Kiss Máté, Radovic Nedeljko, Marko Milovanovic, Fenyvesi Barnabás. Vezetőedző: Demeter György

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Gutierrez Dufour Mauricio, Hatvany Zsolt, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Tamási Dávid Marcell, Dulcz Bende Levente, Winter László Zétény, Tajti Olivér (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza