news-hero
Felnőtt

Simán hozta a hazai pályát a Vegyész

Ezúttal esélyünk sem volt a Kazincbarcika elleni Extraliga mérkőzésen, melyen a hazaiak fölényesen győztek.

A DKSE gárdája ezúttal idegenben, a negyedik pozíciót elfoglaló Kazincbarcika otthonában lépett pályára. Tisztában voltunk azzal, hogy ahhoz, hogy a mieink pontot, pontokat tudjanak szerezni a Vegyész otthonában bravúrra és arra lett volna szükség, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa.

A Vegyész használta ki az elején a hazai pálya előnyét, és villámgyorsan meglépett három ponttal (5:2). A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, akik Paez irányításával, és Péter remek nyitásaival már 12-5-re vezettek. Ekkor Tomanóczy Tibor időkérése következett, ami arra jó lett, hogy innen sikerült elmozdulnunk (15:8), a különbség azonban nem csökkent. Kettős cserével próbálkozott ekkor vezetőedzőnk, mely gyors két pontot hozott a konyhára (17:11). Ezt a különbséget azonban nem tudtuk tovább faragni, így a végjátékra jelentős előnnyel érkezett meg a Vegyész (21:13), amelyet végül könnyedén zárt le (25: 15).

A második szett eleje jobban indult, mint az első, hiszen ott tudtunk maradni szorosan a Kazincbarcikán (4:3), de két bosszantó nyitásrontás miatt kettő pontot ajándékoztunk Dudáséknak (6:4).  A folytatásban, bár mindent megpróbáltak fiaink, sajnos semmi nem jött be (11:6), míg a hazaiaknak minden. Megint kinyílt az olló (13:6), ettől pedig a koncentráció is csökkenni látszott, mely azonnal időkérést eredményezett. Azonban most ez sem segített, ráadásul Juhász Péter remek nyitásainak köszönhetően nagyszerű pontokat szereztek Moraesék (19:8), akik a legvégére tizenegy pontot tettek közé (25:14).

A harmadik szett hazai örömjátékkal indult (5:1), melyet a folytatásban sem sikerült elrontanunk (8:3). Annyi sikerült elérnünk, hogy az öt pontos hátrány néhány labdamenet erejéig állandósult (12:7), de csökkenni sehogyan sem akart (15:10). Sőt! Mire a huszadik ponthoz értek Paezék, addigra az előnyük hét pontra duzzadt (20:13). A célunk ekkor lehetett, hogy a mínusz tízből kijöjjünk, ami végül sikerült ugyan, de ez csupán gyógyír volt. A meccs lezárása jelképes lett, hiszen az utolsó pontot a meccs legjobbja, Paez szerezte, aki egy ász nyitással fejezte be a találkozót (25:16).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: A mai napon nagyon alul múltuk önmagunkat. A Vegyész megérdemelten győzött.

Vegyész RC Kazincbarcika – DKSE 3:0 (25:15, 25:14, 25:16)

Vezették: Soltész Róbert László és Adler László, vonalbírók Oláh Balázs és Szél Márta Judit

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász Péter, Moraes Rodrigo, Paez Diaz Carlos Julio, Provenzano De Prá Caio Cesar, Péter Benedek, Ciupa Lukasz Grzegorz, Dudás Tamás (liberó). Cserék: Szabó Dávid, Bibók Balázs, Péter Márton, Árva Milán. Vezetőedző: Toronyai Miklós

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Gutierrez Dufour Mauricio, Hatvany Zsolt, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Tóth Kristóf, Gőczi Dániel, Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

 

Vissza