news-hero
Felnőtt

Sokkoló vereség

A tabella utolsó helyezett csapatától szenvedett nem várt vereséget a DKSE együttese.

Hatalmas motivációval, száz százalékos felkészültséggel várta a mai, Debrecen elleni Extraliga férfi röplabdamérkőzést a Dunaújváros csapata. Persze elmondható, hogy ez minden mérkőzésre igaz, viszont a mai nem csak egy mérkőzés volt a ligában, hanem annál sokkal több. Ennek oka az, hogy a DKSE-nek mindenképpen győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy megmaradjon az esélye a felsőházba, vagyis a legjobb négy közé kerülésre. Ráadásul azzal, hogy a Kazincbarcika hazai környezetben legyőzte a Kaposvárt, Tomanóczy Tibor tanítványai lépéshátrányba kerültek. Ez pedig azt jelentette, hogy a DEAC ellen az egyetlen elfogadható eredmény a három pont begyűjtése volt.

A meccs eleji ismerkedés után (5:5) a folytatásban is nagyon koncentrált volt mindkét csapat, így egyik fél sem tudott igazán előnyre szert tenni (10:11). A folytatásban Boa Szabolcs és Duman Huseyin Batuhan dolgoztak össze kiválóan, aminek köszönhetően az újváros kisebb előnyre tett szert (15:12). A DEAC nagy igyekezetében több hibát ejtett, miközben a hazaiak sánca is hozta a pontokat (20:14). A végére tetemes lett a DKSE előnye, hiszen az első szettet nyolc pontos előnnyel húzta be (25:17).

Fordulás után megint tartották egymással a tempót a fiúk (4:4), majd jöttek Boa Szabolcs nyitásai, melyek nagyon ültek (8:5). De nem adta könnyen magát a DEAC, akiknek a sáncmunkája volt kiváló (8:7). A mérkőzés hullámzását mi sem jellemezte jobban, mint az, hogy hol az egyik, hol a másik csapat szerzett egymás után két-két pontot. A vezetést azonban Tomanóczy Tibor fiai nem adták ki a kezükből (14:12). Ennél az állásnál azonban beragadtak a hazaiak (14:15), mely azonnal időkérést eredményezett. Ez azonban nem segített, hiszen a DEAC remek megoldásainak köszönhetően növelte előnyét (15:20). A hazaiak cserékkel próbáltak meg frissíteni, de ez sem segített, hiszen a szettet a DEAC zárta le (19:25).

Innen kellett megújulniuk a hazaiaknak, hiszen egy újabb szett veszteséggel nem céljukat, a három pont begyűjtését nem érték volna el. Ez a harmadik felvonás elején nem sikerült, amely miatt egyre görcsösebbnek tűnt a DKSE (6:6). Ez Garrett Ethan William nyitásai után oldódni látszott (10:7), de elég volt egy kisebb megingás ahhoz, hogy egyenlítsen a Debrecen (10:10). Ettől kezdve felváltva estek a pontok (12:12), majd a csereként beállt Bohnicsek sánca után ismét az újváros örülhetett (14:12). Az előnyt megőrizték a hazaiak (18:17), majd Bagics Balázsnak köszönhetően ismét fordult az állás (18:19). Ezt meg is őrizték Tóth Andrásék, ami hazai időkérést eredményezett (19:21). Kiválóan sáncolták a vendégek Mészárost (20:22), majd új erőre kapott a Dunaújváros, és egyenlített a végjátékban (22:22). Az izgalmak csak fokozódtak 24:24-nél, hiszen a meccs 28-nál sem dőlt el (28:28). A következő kettőt azonban a vendégek szerezték meg, mellyel elúszott a három pont megszerzésének lehetősége (28:30).

Jött a negyedik felvonás, amely úgy tűnt, felszabadultabb újvárosi játékot hoz, hiszen gyorsan megléptek Tomanóczy Bálinték (7:4). Az előny eltűnt a 9. vendég pontnál, amivel Tóth András egyenlített (9:9), majd felváltva estek a pontok (14:14). Garrett nyitásai után azonban újabb fordulat következett (18:14), majd az előny tovább nőtt (21:16). Az extrát a folytatásban a DEAC hozta, és pontjait sorban szerezve szorossá tette a végjátékot (21:21). Ráadásul a végét is jobban bírták Bagics Balázsék, akik a szettet 23:25-tel lezárva szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban.

Tomanóczy Tibor vezetőedző:Nem lehet úgy mérkőzést nyerni, ha nem hisszük el, hogy arra képesek vagyunk. A mai meccsen – még ha rossz is kimondani – egyszerűen nem voltunk férfiak. Az alapjátékba hibázunk, és nincs olyan játékosunk, aki felvállalná a támadásokat, és várjuk, hogy az ellenfél hibázzon. Megyünk négy, öt ponttal, és onnan vesztünk. Hiába cserélünk, kérem ki az időmet, nem változik semmi. Ezzel a mentalitással semmit nem fogunk elérni. Az egyértelmű, hogy fizikálisan fel tudjuk venni a versenyt ellenfeleinkkel, vagyis a probléma a fejekben van. Összeestünk, ahelyett hogy összeszedtük volna magunkat. A taktikát csak az első szettben tartottuk be, ami működött is, és érthetetlen módon szétestünk, összezuhantunk. Nagyon sajnálom a helyzetet, hiszen ezzel saját magunk dolgát nehezítettük meg céljaink eléréséhez.

DKSE – DEAC SNK Kft 1:3 (25:17, 19:25, 28:30, 23:25)

Vezették: Sík Barbara és Halász Enikő Erika

DKSE: Ethan William Garrett, Ambrus Bence, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Duman Hüseyin Batuhan, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Hatvany Zsolt, Bohnicsek Szilveszter, Tajti Olivér, Laczi Dominik Balázs Bálint, Majoros Balázs, Sümegi Kristóf András (liberó).. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

DEAC SNK Kft: Hubicska Patrik, Ádám András, Fazekas Balázs Ferenc, Kiss Imre, Bagics Balázs, Tóth András, Mészáros Zoltán Imre (liberó),. Cserék: Csizmadia János, Magyar Tamás, Remete László, Veres Bence, F. Nagy Bence Gábor, Imre Tibor, Nagy Attila Ádám (liberó).

Vezetőedző: Fodor Antal

 

Vissza