news-hero
Felnőtt

Öt szettre kényszerítettük a Pénzügyőrt

Az idei szezon legjobb játékát nyújtottuk a Pénzügyőr elleni negyeddöntő mérkőzésen, melyet át kell mentenünk a folytatásra.

A röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik meccsére került sor ma este a Pénzügyőr és a DKSE között. A hazaiak a párharc lezárására készültek, teljes joggal, hiszen egyértelműen Kovács Zoltánék voltak az esélyesek, akik eddig szettet sem vesztettek ellenünk.

Laczi Dominik remek nyitásai után négy ponttal nyitottuk meg a szettet (0:4), melyet gyorsan ledolgoztak a hazaiak (6:6). A jó kezdésünkkel alaposan felbőszítettük a Pénzügyőrt, hiszen a folytatásban sorra szerezték pontjaikat, és átvették a meccs irányítását (11:8). Kovács Zoltán a felhők magasságába emelkedve játszott, miközben Magyar Bálint óriási nyitásait csak nehezen tudtuk fogadni (15:12). Vezetőedzőnk a végjáték előtt kérte ki második idejét (18:12), de ezzel sem sikerült megállítani Gacs Dánielék ritmusát (25:14).

A második szettre több cserét hajtott végre Jókay Zoltán, melyet hasonlóan jól kezdtük, mint az elsőt (1:5). Ráadásul minden pontért hatalmasat küzdöttünk, ami plusz erőt adhatott (3:7). Majoros Balázs nyitott meg minket többször (6:7), de nem adtuk oda a vezetést (7:10). Nagyszerű időszak volt ez, olyan játékkal, mely a jövőre tekintve válhat fontossá (7:12). A találkozó addigi leghosszabb labdamenetét sikerült ponttal befejeznünk (9:14), majd – az idén ellenünk talán először – kért időt Jókay Zoltán (10:17). Minden működött ekkor. Nyitásink erősek, sáncaink magasak voltak. A szett hajrájában tíz ponttal vezettünk (11:21), így felcsillant a szettgyőzelem lehetősége, viszont a Pénzügyőr óriási hajrát nyitott (18:22). Az első szettlabdánkat nem, a másodikat viszont sikerült megnyernünk, így szettet raboltunk (21:25)!

A PSE vezetőedzője a harmadik szettre megint változtatott alapcsapatán, melynek elején tapadtunk ellenfelünkre (4:4). Majoros Balázs bennmaradt, aki két nagyszerű nyitással segítette csapatát (7:4). Varázsütésre egyenlítettünk (8:8), a folytatásban azonban rákapcsoltak a hazaiak (13:11). Bravúros mentéseket, befejezéseket, ász nyitásokat láthattunk fiainktól (13:13), ezzel izgalmassá téve a derbit (17:17). A végjátékra elfogyni látszott a puskaporunk (21:18), de minden erejét beleadta csapatunk, hogy megnehezítse a Magyar Kupa győztes örömét (23:23). A szett ráadásul a hosszabbításban dőlt el, nem is akárhogyan, hiszen megnyertük azt (26:28)!

Álomszerűen alakult egészen idáig a meccs, melyre a hazaiak azzal reagáltak, hogy eredményesen visszahozták legerősebb játékosaikat (8:3). Ezzel a taktikai húzással sajnos nem tudtunk mit kezdeni (11:4), de arra kifejezetten jó volt, hogy megéreztük mire képes országunk vélhetően legerősebb sora (15:5). Tomanóczy Tibor ekkor taktikai cseréket hajtott végre, hiszen már az ötödik, mindent eldöntő szettre gondolva pihentette több játékosát (18:7). Ez a szett alapos különbséggel lett a Pénzügyőré, így következett a befejező játék (25:10).

A döntő szett elején koncentrált játékot nyújtva megpróbáltunk közel maradni ellenfelünkhöz (2:2), ez azonban a folytatásban nem sikerült (6:3). A szett legizgalmasabb labdamenete a miénk lett (5:7), majd a térfélcsere után mindent megtettünk a szoros végjáték érdekében (9:8). Nagy erőt fektettünk minden labdamenetbe, melyeket több alkalommal a kiválóan működő hazai sánc hatástalanított. Az utolsó pontot a Pénzügyőr vitte be (15:9), akik ezzel a meccset 3:2-re nyerték, a negyeddöntő párharcát viszont 3:0-ra, ezzel továbbjutva az elődöntőbe.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Gratulálok a Pénzügyőrnek a megérdemelt továbbjutáshoz. Ma volt önbizalmunk, és úgy tudtunk játszani, ami folytatásra bizakodást és erőt adhat. Úgy érzem, hogy az erőnk a negyedik szettre elfogyott. Le a kalappal a csapatunk előtt, hiszen ahhoz képest, hogy az eddigi mérkőzéseken milyen különbséggel nyert ellenünk a Pénzügyőr ma alaposan megmutattuk, mire lehetünk képesek.

Pénzügyőr SE – DKSE 3:2 (25:14, 21:25, 26:28, 25:10, 15:9)

Vezették: Bátkai-Katona Ágnes és Kiss Zoltán Attila, vonalbírók Zarándy Zita Ilona és Oláh Balázs

Pénzügyőr SE: Magyar Bálint, Gacs Dániel, Kovács Zoltán, Da Silva Santos Pedro Luiz, Kiss Dániel, Dávid Csanád, Feliciano Jorge Bruno (liberó). Cserék: Rása Alex, De Sousa Soares Igor, Szabó Vilmos, Majoros Balázs, Tordai Ábel Zsolt. Vezetőedző: Jókay Zoltán

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Kecskeméti Bálint, Hatvany Zsolt, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Tóth Kristóf, Gőczi Dániel, Tajti Olivér, Winter László Zétény, Gutierrez Dufour Mauricio, Béres Mátyás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A negyeddöntő végeredménye:

  1. 03. 18. 20:00 Pénzügyőr SE – DKSE 3:0
  2. 03. 21. 19:00 DKSE – Pénzügyőr SE 0:3
  3. 03. 23. 20:00 Pénzügyőr SE – DKSE 3:2

A DKSE jelenleg várja a következő ellenfelét.

Vissza