news-hero
Felnőtt

Söpréssel megyünk tovább!

Az NBI negyeddöntőjének harmadik összecsapásán a DKSE a TFSE ellenszoros játszmákat követően döntötte el a továbbjutást.

Két győztes mérkőzéssel a háta mögött várhatta a DKSE NBI-es együttese a negyeddöntő harmadik, TFSE elleni párharcát. A tét egyértelműen a továbbjutás eldöntése volt a valamely fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

Nagyszerűen indult a meccs, hiszen villámrajtot vettünk, és elléptünk négy ponttal (5-1). A TFSE gyorsan időt is kért, mely úgy tűnt, jó húzás számukra, hiszen elkezdték a pontgyűjtést. A hazaiak azonban nagy elánnal irányították a szettet, és határozottan őrizték előnyüket (13-10). Lónárt Péter folyamatos cserékkel próbálta megállítani a mieink ritmusát, ami be is jött neki, hiszen ez a három pont állandósult a két csapat között (17-14). Így értük el a huszadik pontot is (20-17), itt azonban megtorpantunk kissé (22-20), és izgalmas lett a vége. Ekkor megint elkaptuk a ritmust, mely a sikert jelentette (25-22).

Fordulás után valamivel döcögősebb lett játékunk, miközben a fővárosiak erőre kaptak. Pontokban, vagy hátrányban azonban ez nem, csak a mutatott játékban volt szembetűnő (6-4). Mintha a kritikát a fiúk is meghallották volna, begyújtották a rakétákat (11-4). Pavliuk Vladyslav nyitásai ültek, aki két ászt is ütött, ám ez a hét pont fogyni kezdett (14-10). Vezetőedzőnk kért időt, melyet követően sikerült elforognunk, és ismét gyűjtögetnünk a pontokat (17-13). De megint jött egy üresjárat, így egyenlítéshez közel jutott a TFSE (17-16). Az egyenlítés azonban elmaradt, de előnyünk csak ez az egy pont maradt (20-19). A végjátékban Pavlik Vladyslav megint hozta a pontokat, akit a többiek nagyban segítettek, így meglett a második szett is (25-22).

A harmadik szett nem indult jól. Több labdát sem tudtunk ponttal befejezni (2-4), és Quintana Hechavarria Raidelt le kellett cserélni, akinek combját kellett ápolni. Ez alaposan megfogta a mieinket, akik lemaradtak három ponttal (5-8). Két helyen is cseréltünk, miközben a vendégek két nyitást rontottak, így közelebb értünk hozzájuk (10-11). 14-nél sikerült átvennünk a vezetést, majd Kisházi Valentin pontjainak örülhettünk (14-12). Ettől kezdve ismét mi irányítottunk. A csereként beállt játékosok felvették a ritmust, ami a hozott pontokban már megmutatkozott (20-15). A végjátékban nagyon akarták fiaink a győzelmet, ezzel együtt a továbbjutást, mely izgalmas labdamenetek végén végül sikeresen összejött (25-23).

A DKSE 3-0-s összesítéssel, söpréssel jutott tovább.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Nagyon nehéz volt a mai mérkőzés, mert a vendégek a sok, kissé lassan végrehajtott cseréikkel akkor tördelték meg a játékunkat, amikor lendületben voltunk. Mindig valami porszem került a gépezetbe, de szerencsére a végjátékoknál a helyén volt a szívünk és az eszünk.

DKSE – TFSE 3-0 (25-22, 25-22, 25-23)

Vezették: Gyulai Géza és Takács Ádám

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Raidel, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Velychko Bohdan, Farkas László, Vida Péter, Juhász Barnabás, Pintér Barnabás, Gőczi Dániel, Béres Mátyás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

TFSE: Füzék Zalán, Horváth Bálint, Kókai Róbert, Balázs Bálint, Mihucz Csaba, Tóth Máté, Nagy Tamás (liberó). Cserék: Fenyő Balázs, Németh Máté Teó, Tigyi Norbert, Merkler Ábel, Éliás Balázs Együd Ádám, Salamon-Tóth Áron Gergely (liberó). Vezetőedző: Lónárt Péter, másodedző Nagy Gergely

 

 

A párharc állása: DKSE – TFSE 3-0, továbbjutott a DKSE.

Eddigi eredmények:

DKSE – TFSE 3-0

TFSE – DKSE 3-1

DKSE – TFSE 3-0

Vissza