news-hero
Strandröpladba

Strandröplabdázóink először vesznek részt a középiskolai vb-n

Idén október 3. és 10. között a szicíliai San Vito Lo Capoban rendezik meg a középiskolai strandröplabda világbajnokságot, amelyen most először magyar versenyzők is indulnak. Sőt, a Magyar Röplabda Szövetség döntésének értelmében mind a hat korosztályban képviseltetik magukat versenyzőink, így összesen 19 tagú küldöttség utazik október 10-én Olaszországba.

A mostani lesz már a hatodik ilyen megmérettetés, amelyekre a páratlan években kerül sor. Eddig azonban olyan távoli helyeken rendezték a versenyeket, mint Puerto Rico, Kína, Brazília, vagy két évvel ezelőtt Francia-Polinézia.

A mieinken kívül további 18 ország jelezte részvételét a világbajnokságon, többek között a sportág olyan nagyhatalmai is, mint Brazília, az Egyesült Államok vagy Kína, míg Európából a házigazda olaszokon kívül Németország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Észtország, Szlovénia és Horvátország. De érkeznek csapatok olyan egzotikus helyekről is, mint Francia-Polinézia, Puerto Rico, Nepál, India, Új-Zéland, Chile és Argentína.

A mieinket 13 versenyző képviseli majd, ami annak volt köszönhető, hogy a szervezők mereven ragaszkodtak a korosztályi határokhoz (ezt azonban csak az utolsó pillanatban közölték), azaz fiatalabb játékosok nem játszhatnak az idősebbek között. Így aztán az eredeti tervekkel ellentétben a vb-n sajnos nem szerepelhetnek együtt az SRSE színeiben több korosztályos bajnoki címet és már felnőtt ob-fordulót is nyerő Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi. Előbbi a 2001-2002-es kategóriában az ugyancsak utánpótlás országos bajnok Horváth Flórával indul, míg utóbbi a 2003-2004-esek között a korábbi utánpótlás ob-ezüstérmes gödöllői Sorompó Kinga párja lesz.

Sorompót eredetileg a tavalyi U14-es ob bronzérmes Bútor Annával nevezték, ő így viszont a 2005-2006-os korosztályban másik két gödöllői lánnyal, a tavalyi U14-es bajnok és idei U16-os bronzérmes Kristóf Dórával, illetve az idei U14-es ezüstérmes Szabó Annával alkot majd egy csapatot – erre viszont ugyanis a szabályok adnak lehetőséget –, s a versenyzők majd felváltva játszanak a különböző meccseken.

Ez nekik nem okoz majd problémát, egyrészt mert a lányok amúgy is együtt edzenek, másrészt mert az idei tornákon is több felállásban játszottak, például Kristóf és Szabó nyerte meg a Diákolimpiát, s lettek ezüstérmesek a dunaújvárosi U18-as ob-fordulón, a tatai U16-os ob-fordulón viszont Szabó Bútorral lett harmadik és így indultak az ob-döntőn is.

A fiúknál a legidősebbek között az idei U20-as ezüstérmes Petik Csanád és Péli Rudolf, egy korosztállyal lejjebb a kecskeméti Bogdán Bence és Kiss Bendegúz, míg a legfiatalabbaknál két dunaújvárosi fiú, a tavalyi U14-es bajnok Béres Mátyás, illetve Peredi Zoltán képviseli színeinket.

 

Lányok, 2001-2002-es korosztály:
Horváth Flóra, Vasvári Eszter
2003-2004-es korosztály:
Sorompó Kinga, Vasvári Zsófia
2005-2006-os korosztály:
Bútor Anna, Kristóf Dóra, Szabó Anna

Fiúk, 2001-2002-es korosztály:
Petik Csanád, Péli Rudolf
2003-2004-es korosztály:
Bogdán Bence, Kiss Bendegúz
2005-2006-os korosztály:
Béres Mátyás, Peredi Zoltán

Vezetők: Dr. Bánki Ágnes (csapatvezető), Nagy Péter, Kövessy Balázs, Buday Balázs, Oláh Zsolt (edzők), Peredi Zoltán

forrás: hunvolley.hu

Vissza