news-hero
Utánpótlás

Számunkra ők a kupagyőztesek!

A DSE Röplabda Akadémia U11-es csapata Szegeden, a fiú Szupermini Kupában játékával remekelt, emellett sportszerűségből jelesre vizsgázott.

A DSE Röplabda Akadémia U11-es csapata már azzal megkoronázta éves teljesítményét, hogy Dolmán Viktor vezérletével benevezett az országos fiú Szupermini Kupába. Ennek a megmérettetésnek Szeged adott otthont, ahol a mieink elsőként a Pénzügyőr „A” csapata ellen léptek pályára, ahol 1-1-es döntetlent értek el. A folytatásban a Kazincbarcika fiait könnyed játékkal verték 2-0-ra, az ezt követő találkozón azonban a hazaiak, vagyis a Szeged ellen hihetetlen izgalmak után, két 31-29-es szettet követően szenvedtek 2-0-s vereséget. Ezt követően a Tomajmonostora gárdája nem jelentett akadályt (2-0), így a gyermekek a nap végén csoport másodikként várhatták a vasárnapi folytatást. A nap krónikájához tartozik, hogy közben gázszivárgás miatt ki kellett üríteni a csarnokot, mely egyik csapat teljesítményének sem tett jót. Vasárnap reggel újult erővel vágtak neki a DSE fiataljai a folytatásnak, ahol az eredeti versenykiírás alapján az elődöntőben kellett volna pályára lépniük, küzdve azért, hogy éremmel zárják a napot. Ez azonban sajnos meghiúsult, melynek a mai napig sem látjuk tisztán az okát. Történt ugyanis, hogy míg gyermekeink az elődöntőre készültek kapta a hírt csapatunk edzője, hogy az eredeti versenykiírást megváltoztatták, vagyis mi legjobb esetben „csak” az ötödik, hatodik hely eléréséért játszhatunk. Ez az egyszerűség kedvéért azt jelentette, hogy valamilyen oknál fogva végül nem a csoport második, hanem harmadik helyére rangsorolták röplabdázóinkat! Ez természetesen hidegzuhanyként érte a szakvezetést és a csapat minden tagját, ennek ellenére – könnyek között – sportszerűen beleálltak a folytatásba. Büszkék vagyunk ezért a teljes csapatra, Dolmán Viktorra, hiszen az ellenfél csapatait tisztelve a hirtelen történt szabálymódosítás után összekapták magukat, és játékukkal bizonyították tehetségüket, rátermettségüket. Ennek eredménye lett, hogy a keresztjátékot a Pénzügyőr „B” csapata ellen hatalmas különbséggel, 25-8 arányban megnyerték, majd az utolsó, a Sümeg-Dabronc elleni összecsapást a lehető legkisebb különbséggel, 25-23-ra vesztették el. A gyermekek így végül a hatodik helyen zártak.

A DSE Röplabda Akadémia vezetősége a helyezés ellenére aranyérmesként, kupagyőztesként tekint a Szupermini csapatra és vezetőedzőjére, hiszen mindannyian jelesre vizsgáztak a sport iránti tiszteletből, küzdeni tudásból, az ellenfél csapatai iránti tiszteletből. Bebizonyították, hogy Dunaújvárosban a fentiekre tanítják, nevelik az utánpótlást! Büszkék vagyunk arra, hogy méltón viselték a DSE Röplabda Akadémia címerével ellátott mezt!

Mindezt figyelembe véve a mai napon az U11-es csapat tagjait hatalmas meglepetés várta, hiszen a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor, valamint Szabó Gábor edző és az NBI-es csapat tagjai köszöntötték a gyermekeket, akiket, mint a kupa győzteseit egy-egy kupával jutalmaztak.

A DSE Röplabda Akadémia U11-es csapata: Téglás Péter, Szuromi Donát Erik, Gecse Janka, Farkas Árán, Lampert Ádám, Csicskovics Léna Ágnes, Gerhárdt Zalán Csaba, Farkas Dávid László. Vezetőedző: Dolmán Viktor

 

Vissza