news-hero
Utánpótlás

Szép hétvégi győzelmek

Az NBII-es Felnőtt Bajnokság Nyugati Csoportjában a Sümeg-Dabronc otthonából nagy küzdelem után, míg az OIB-n Zalaegerszegről meggyőző játékkal hozta haza a három-három pontot a DSE Röplabda Akadémia.

Mivel Sümegen nagyon jó szakmai munka folyik ezért tudtuk, hogy nehéz jó mérkőzés vár majd fiatal röplabdázóinkra. Ez már az első szettben be is bizonyosodott, miközben több ki nem kényszerített hibát vétett mindkét gárda, főként a nyitásoknál. Ezektől függetlenül a DSE fiataljai az első két szettet magabiztosan nyerték, majd 0-2-es állásnál pályára léptek azok a játékosok, akik eddig ebben a sorozatban nem sok lehetőséget kaptak. Ekkor sajnos elúszott a harmadik játék, de a fiúk a negyedikben, szoros csatában javítottak. A végelszámolásnál az döntött, hogy meg tudták valósítani, és pontosan be is fejezni támadásaikat, mellyel, ha nehezen is, de 1-3 arányban idegenben megnyerték a mérkőzést.

A fiúk vasárnap Zalaegerszegen folytatták, mégpedig az Országos Ifjúsági Bajnokságban. Ennek az az érdekessége, hogy a mieink itt egy korosztállyal idősebbek ellen lépnek pályára, amely azonban a fejlődésüket kiválóan segíti. Bartal Gergely tanítványai a ZTE ellen is remekelt, hiszen villámjátékkal, csupán 55 perc alatt behúzták a mérkőzést. Az első szettben csupán 11, a másodikban 13, míg a záró játékban 10 pontot engedélyeztek a vendéglátóknak, amely 3-0-ás DSE győzelmet jentett. A nap második meccsén a MAFC sem jelentett akadályt Bartal Gergely fiainak, akiknek mindössze 39 perc kellett ahhoz, hogy legyőzzék fővárosi ellenfelüket. Mindezt úgy, hogy a MAFC összesen 25 pontot tudott elrabolni a mieinktől, akik sima 3-0 arányban nyerték ezt a meccset is, így továbbra is száz százalékosak a csoportban.

Bartal Gergely: Fantasztikus és sikeres hétvégén vagyunk túl, melyhez gratulálok minden játékosomnak! A csapaton belül sajnos posztokat kellett cserélnem, két játékosra, Kecskeméti Bálintra és Lombos Gáborra még nem számíthattam. Így át kellett alakítanom a csapat szerkezetét, ezzel Sümegi Kristóf liberónknak átlót kellett játszania. Az érdekes felállással is jól kezdtük a mérkőzést, a fiúk az utasításaimat betartva játszottak. Az első két szett megnyerése után a harmadikban lehetőséget adtam mindenkinek, hogy amit edzésen gyakorol, azt mérkőzésen éles szituációban próbálja meg valósítani. Ezt kihasználva a Sümeg nyert, akik a negyedik szettben folytatták lendületes játékukat. Ekkor pszichikai teher alá kényszerítettem a játékosaimat, hogy kezdjenek el gondolkozni ők is a játékról, hogy mit hogyan gyakoroltunk, mikor, mire mit kell lépni. Ez a végére sikerült is. Aminek nagyon örültem, és pozitívumként ítélem meg, hogy fiatal játékosaim fejben fejlődtek. A második fordulóban elszenvedett vereséget a hátunk mögött hagytuk, előre tekintettünk és sikerült javítanunk. Másnap sem ültünk a babérjainkon, hiszen vasárnap Zalaegerszeg, az Országos Ifjúsági Bajnokság fordulójában játszottunk. Mi serdülők szeretnénk veretlenül a csoportunk első helyén végezni, amelyet nem adnak könnyen. Az eddigi fordulókban kettőből két mérkőzést nyertünk, de még hátra voltak a ZTE és a MAFC elleni alapszakasz csoportbéli meccseink. Maximális figyelemmel, minimális hibával szerettük volna megoldani a Zalaegerszeg elleni meccset, amely sikerült. A 3-0-s győzelem után gratulálok minden játékosomnak. Céljaink megvannak, de azokat a pályán kell megvalósítanunk. Fiatal játékosaim sikerre éhesek, ezért a MAFC ellen is mindent bele adtak. Ez meg is látszott a végeredményben, hiszen ezt a találkozót is 3-0-ra nyerte csapatom. Ez az eredmény méltó lezárása volt a hétvégének, mely során a három nyert mérkőzésünkön csupán egy szettet vesztettünk el. Az OIB-n elért győzelmek azért fontosak, mert egy korosztállyal fentebbi bajnokság, mint amibe a fiúk beletartoznak, így nagyon komoly figyelmet érdemel számunkra. A végelszámolásnál szeretnénk itt meglepetéseket okozni.

 

Eredmények:

NBII Nyugati Csoport
Sümeg-Dabronc – DSE Röplabda Akadémia NBII: 1-3 (18-25, 18-25, 25-19, 23-25)
DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Dulcz Bende, Juhász Barna, Pukánszky Bálint, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf, Tamási Dávid, Amdegha Ádám. Edző: Bartal Gergely

OIB Zalaegerszeg
ZTE RK – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (11-25, 13-25, 10-25)
DSE Röplabda Akadémia – MAFC 3-0 (25-7, 25-7, 25-11)

 

DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András, Majoros Balázs, Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Tamási Dávid Marcell, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Bartal Gergely, másodedző: Kovács Zsolt

Vissza