news-hero
Utánpótlás

Szettekért mentünk, meccseket nyertünk!

Újabb körhöz érkeztek az U19-es lányok, melyben három csapattal találkoztunk.

A nyugati középszakasz „H” csoport első tornáját Kalocsán rendezték. Több értelemben is rendhagyó volt ez a torna, mivel a Magyar Röplabda Szövetség jelezte, hogy nem tud játékvezetőt küldeni, emiatt a helyi edzők fújták a meccseket (nagyon korrekt módon), illetve a járvány miatt a csapatok kevés játékossal szerepeltek. Sajnos nálunk sérülések miatt többen nem tudtak részt venni , így nyolc fővel vágtunk neki a mérkőzéseknek.

A házigazdák ellen kicsit megilletődötten játszottunk. Sajnos a nyitásfogadásunk megint nem működött, ezért egy-egy állásba „beszorultunk”, melynek vereség lett a vége.

Következett a Veszprém Volley csapata. A mérkőzésen fokozatosan lendültünk bele a játékba, jó nyitásokkal és már jobb nyitásfogadással nyertük az első szettet.

A másodikban ellenfelünk meglépett tőlünk 18:24-re, de Novák Melitta nyitásaival, illetve extázisban játszva megnyertük a szettet. Mivel összesen három szettet kellet játszani így a mérkőzést is behúztuk és ezzel megszerezte U19-es lány csapatunk története első győzelmét. Az utolsó szettben már nem koncentráltunk, így bár szoros szettben, de kikaptunk.

A harmadik mérkőzésen a szombathelyi SZoESE csapata volt az ellenfél. Kiegyenlített szettekben, jobb nyitásokkal, illetve stabilabb nyitásfogadással, helyenként remek megoldásokkal nyertük az első és a második szettet, ezzel a mérkőzést is.

Szabó Gábor vezetőedző: Úgy vágtunk neki a mérkőzéseknek, hogy szettet, szetteket nyerhetünk. Ehhez képest két mérkőzést is hoztunk. Mindenki erőn felül teljesített és dicséretet érdemel, ja és persze sütit is! Gratulálok az egész csapatnak.

Eredmények:

TFSE-Kalocsa – DSE Röplabda Akadémia 3:0

DSE Röplabda Akadémia – Veszprém Volley 2:1

DSE Röplabda Akadémia – SZoESE 2:1

Játékosok: Novák Melitta, Plósz Regina, Csizmadia Maja, Kiszl Viktória, Végh Dóra, Szilágyi Ágnes, Deményi Petra, Baksa Alexandra. Edző: Szabó Gábor

Vissza