news-hero
Felnőtt

Szomszéd várak csatája

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata a Liga alapszakaszának hetedik fordulójában a megyei rivális MÁV Előre-Bericap együttesét fogadja.

Egy mérkőzést rendeznek a szerdai játéknapon az NBI Liga alapszakaszában, mégpedig a Dunaferr SE – MÁV Előre-Bericap összecsapást, mely 18.30-kor kezdődik a Dunaferr Sportcsarnokban. Ez a derbi azonban nem csupán a két résztvevő számára okoz majd izgalmakat, hiszen a csoportban lévő ellenfelek közül a Szolnok és a Sümeg is várhatóan feszülten nézi majd az eredményt, mivel egy hazai siker esetén ők lépéselőnybe kerülhetnének a székesfehérvári gárda előtt, ami a folytatásra nézve megnyugtató lehetne számukra. De nekünk nem a többi ellenféllel, hanem a meccs megnyerésével kell foglalkoznunk annak érdekében, hogy ne csupán megőrizzük első helyünket a tabellán, hanem megmaradhasson pontelőnyünk a riválisaink előtt.

A győzelmet azonban nem fogják könnyen adni most sem. Ha csupán abból indulunk ki, hogy a Dunaferr legutóbb hazai pályán nem a legsimábban tudta legyűrni a Pécs gárdáját, míg a MÁV Előre, többek számára talán ezzel meglepetést okozva pontot rabolt a Sümegtől és a Szolnoktól egyaránt, akkor kijelenthető, hogy kiélezett derbire számíthatunk. Ráadásul nem csak ezen az egy meccsen játszottak jól Gazsi Péter tanítványai, hiszen például bennünket is megtréfáltak a január 26-i meccsen, melyet 3-2 arányban nyertek meg. Így most itt a lehetőségünk a visszavágásra, de ez kizárólag akkor sikerülhet, ha minden játékosunk tudása legjavát nyújtva csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek.

Vissza