news-hero
Felnőtt

Szoros meccset játszottunk Szegeden

Három szettben vesztett ugyan csapatunk, de kiélezett, jó meccset játszott a Szeged ellen.

A Dunaújváros Sportcsarnok a felújítási munkák miatt nem tudott otthont adni a DKSE _ Vidux Szeged találkozónak, így a mieink a pályajogot felcserélve a mai napon Szegeden léptek pályára. A célunk az volt, hogy szoros meccset játsszunk a hazaiak ellen, és lehetőleg szettet, vagy szetteket raboljunk tőlük.

Nagy csatát hozott az első szett, melyet nagyszerűen kezdtünk, hiszen Farkas pontja után nálunk volt az előny (2-5). A lendületünk sokáig kitartott (7-11), és még Béres remek befejezése után is reménykedhettünk abban, hogy az első felvonást akár meg is nyerhetjük (11-14). A hazaiak azonban rendezték soraikat, és 16-nál egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (17-16). Ettől kezdve nem tudtuk megállítani Kasnyikékat, akik remek végjátékkal zárták le ezt a felvonást (25-19).

Fordulás után szinte megismétlődött az első szett. Megint nálunk volt a biztos előny (3-7), és a folytatás is rendben ment, hiszen Béres pontja után ötre nőtt a vezetésünk (5-10). Ennél az állásnál azonban bennragadtunk, melyet azonnal kihasznált a Szeged, és a 11. pontnál egyenlített (11-11). A következő labdameneteket felváltva nyerték a csapatok, ráadásul 16-nál nálunk volt ismét a vezetés (15-16), és 18-18-nál az esélyünk megvolt arra, hogy ismét mi irányítsunk, azonban egy-egy hibánk után Pozzobonék érezték meg a győzelem lehetőségét (20-18). Bár a végjátékban mindent megpróbáltunk, hogy fordítsunk, ez nem sikerült (25-22).

A harmadik felvonás annyiban különbözött az előző kettőtől, hogy bár ismét mi vezettünk az elején, a Szeged ezúttal nem hagyott annyi előnyt (2-4), majd átvette az irányítást (7-5). A szett szorosságát jól mutatta, hogy ezt a hátrányt gyorsan ledolgoztuk, majd a vezetést is átvettük (10-11), a hazaiak erre megint tudtak reagálni (14-13). Fiaink azonban nem adták fel, derekasan küzdöttek (17-16), de a végjáték nem jött össze (25-22), így a Szeged örülhetett a három pontnak.

 

Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3-0 (25-19, 25-22, 25-22)

Vezették: Varga András és Filibér Tamás Sándor

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd Pál, Bodnár Lajos, Kasnyik Bence, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor Tamás, Durigon Pozzobon Davi Luiz, Borsi Levente (libero). Cserék: Szepesi Máté, Fitor Patrick, Pintér Barnabás, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Csányi Dániel. Vezetőedző: Berkes Zoltán

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

 

Vissza