news-hero
Utánpótlás

U13 lány: A 2023-2024-es szezon értékelése

Virág Mária, az U13-as lánycsapatunk edzőjét kértem arra, hogy foglalja össze a 2023-2024-es szezon legfontosabb történéseit, tapasztalatait.

Virág Mária vezetőedző: 2023. augusztus végén kezdtem a munkám a csapatnál. Az előző évben még III. osztályban versenyeztek. A 2023/2024-es versenyévadban, Leány U13 II. osztály  bajnokságában versenyeztünk. 19 fő vett részt rendszeresen, a heti 3db 1,5 órás edzésen. Szerintem ez kevés a II. osztályban. Több hátráltató tényező is zavarta az éves munkánkat. Ahol edzéseink zajlottak, a  Rudas Közgazdasági Technikum tornateremének talaját felújították, nov.-dec.-ben sportparkettát kapott. Ez idő alatt, ha volt rá lehetőség, a Hild Szakképzőben edzettünk, vagy hely hiányában elmaradt 1-2 edzés. A sportparketta elkészülte után, kb. 2 hétig nem volt háló, mert az iskolában lebonyolított középiskolás diákolimpián tönkre tették a hálótartó oszlopokkal együtt. Sok volt a betegség miatti edzéskihagyás, főleg a téli és kora tavaszi időszakban. A középszakasz vége felé pl. 5 fő, testnevelés órán szerzett sérültünk volt. A felsorolt okok és iskolai programok miatt, alig tudtunk a legjobb összeállításunkban kiállni a mérkőzéseken.

Az év során nagy léptekben kellett haladnunk a megfelelő erőnlét, a technikai, taktikai- és szabályismeretek elsajátításában, hogy lépést tudjunk tartani a mezőnnyel.

A NYUGAT alapszakaszban a 6. helyen zártunk. A középszakaszban átkerültünk egy nehezebb, erősebb csoportba, ahol patinás egyesületek csapai, több év közös munkáját gyümölcsöztették a bajnokságban. A nehezebb körülmények között erőteljesebben jelentkeztek hiányosságaink. Az edzéseken begyakorolt technikai, taktikai elemeket kevésbé tudtuk ellenfeleinkkel szemben érvényesíteni, nem tudtuk azt a fordulatszámot felvenni, amire a mérkőzéseken szükség lett volna. A változó körülmények között gyakran elbizonytalanodtunk a felgyorsult játék közben. II. osztályban rutintalanok voltunk. Az előző évben még ugyanis III. osztályban versenyzett a csapat.

A figyelemkoncentráció és a figyelem tartós fenntartása, az adott játékhelyzetre gyors, optimális reagálás tartós hiányosságként jelentkezett. Ezek kiküszöbölésére, fejlesztő gyakorlatokat edzéseken folyamatosan végeztünk. Mérkőzéseken sajnos nem valósult meg, általában hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Év közben sokat fejlődtünk, de ellenfeleinket sajnos nem sikerült utolérnünk. A gyakorlással, versenyzéssel eltöltött éveket nem lehet megspórolni.

A KÖZÉP csoportban, a középszakaszban : a  9. helyet értük el.

A jövőben a felsorolt hiányosságok kiküszöbölésén dolgozunk. Tudatosabb játékot, magabiztosságot kell megvalósítanunk. Ahhoz, hogy másod osztályban tudjuk folytatni a versenyzést- és a jobb eredmény érdekében- nagyobb fordulatszámra kell kapcsolnunk. Sokat kell fejlődnünk, az új tagokat be kell vonni a csapatkohézióba, támogatóbb szülői hátteret kell kiépíteni, velük folyamatos kommunikációt kell megvalósítani. A lányokban nagyobb motiváltságot kell kifejleszteni, a közös, eredményesebb munka iránt.

Köszönöm a csapat éves munkáját, kitartását! Köszönöm azoknak a szülőknek a támogatását, akik mérkőzésről-mérkőzésre velünk tartottak, vagy otthonról szurkoltak, biztattak bennünket a siker érdekében!

A csapat tagjai a 2023/2024-es versenyévadban: Csapatkapitány: Sztrehovszki Panna Bettina.

Kiemelkedő, jó játékával gyakran átlendítette a csapatot 1-1 mélyponton. További csapattagok:

Berkes Emma, Boros Dorka, Böröczki Borcsa, Érchegyi Hanga, Francsák Zoé, Galambos Szonja,

Győri Nóra, Kifuth Anna Bianka, László Luca, Ludik Emma, Matkó Anna, Mihók Mandula, Miklán Anna,

Mürkl Petra, Pék Léna Nóra, Rabi Nárcisz Orsolya, Sörös Hanna Jázmin, Szüsz Maja.

A 19 főből, 8-an maradnak.  A többiek U 15-ben folytatják a versenyzést, amihez sok sikert kívánok nekik!

Vissza