news-hero
Utánpótlás

U13 OMB II.forduló, Dunaújváros

Az OMB U13 leánycsapatainak II.fordulója került megrendezésre 2019.11.16-án a dunaújvárosi Dózsa György általános iskola tornatermében.

A fordulóra a DSE csapatán kívül a Kispest SE A, Dunakanyar SE 2, Jászberényi Röplabda Klub, Fésüs Röplabda Akadémia 2 csapatai érkeztek. A forduló nyitómérkőzését a hazai csapat kezdte a Kispest gárdája ellen. A DSE az első szett elején elhúzott az ellenféltől, 5:1-es pontaránynál, majd a Kispest edzője időt kért, és sikerült felráznia a csapatát. Nem sokkal később már ők vezettek 12:8-ra. Az előnyüket folyamatosan növelték, a DSE csak követni tudta az ellenfelet. Az ellenfél az első szettet zsebre vágta, 25:18-ra. A második szettben a DSE játékosai kitettek magukért és simán 25:16-ra hozták azt. Következett a döntő szett. A DSE játékosai finoman szólva enerváltan játszottak, megilletődve az ellenféltől, attól, hogy az rendre kivédekezte a támadásainkat, illetve a nyitásainkból is eredményesen támadott, aminek 25:14-es szett győzelem lett a vége.

Ezt követően közvetlenül kezdődött a 2-es pályán a DSE-Jászberény mérkőzés. A mérkőzésen még érezni lehetett az előző mérkőzés okozta sokkot a játékosokon, de ettől függetlenül hozták a lányok a kötelező győzelmet, 3:0 ide. /-19, -10, -16/

Egy rövidebb ebédszünet következett, ez alatt a csapat megrázta magát és nekivágott a szünet utáni következő falatnak. Az pedig a Dunakanyar csapata volt. Az első szettet simán hozta az ellenfél gárdája 25:14-re. 1:0 a Duakanyarnak. Ezután a második szettben Takács Nikolett és Herceg Antónia vezetésével megmutatták a lányok, hogy milyen fából faragták őket. Hatalmas csatában győzött csapatunk, 25:20-ra, a közönség állva buzdította a csapatunkat. A döntő szettre a DSE-ben, Peredi Nóráék is felszívták magukat és az előzőnél is nagyobb csatában, szép labdamenetekkel, illetve fegyelmezett és taktikus játékkal hozták a harmadik szettet, 25:22-re. Ebből még talán ismét érem lehet a végén.

A Fehérvár csapata nem igazán tudta felvenni a DSE-vel a harcot. Ez az összecsapás már örömjáték volt a DSE számára, mindenki a csapatból játéklehetőséget kapott és élt is vele. Ennek az összecsapásnak a pikantériája, hogy mester és tanítvány került szembe egymással a kispadon az edzői székekben. A DSE ezt a mérkőzést magabiztosan 3:0-ra hozta. /-18, -5,-12/ Ezzel a győzelemmel a lányok megszerezték az ezüstösen csillogó második érmüket a bajnokságban. Összességében nem rossz a csapattól, egy arany, egy ezüst a második forduló után a mérleg.

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát:

Értékelésemben szeretnék kiemelni két játékost a csapatból mert igencsak kitettek magukért. A különdíjas Takács Nikolett, illetve Herceg Antónia. Ők ketten a torna alatt folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményt mutattak és amikor kellett feltudták rázni küzdeni akarásukkal társaikat. Ami külön öröm volt számomra a csapatban, hogy a megbeszélt taktikát alkalmazták, mind támadásban, mind védekezésben. Ezen taktika viszont megkövetelte a lányoktól, hogy bízzanak egymásban, hogy számíthatnak egymásra mert egy csapat vagyunk.

A csapattagok: Tóth Emilia Hajnalka, Takács Nikolett Éva,Varga Flóra Eszter, Kotaszek Rebeka Mirella, Tuba Réka, Belső Boglárka, Herceg Antónia, Bátai Alexandra, Peredi Nóra, Markó Melinda,Gecse Janka csk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza