news-hero
Utánpótlás

U13 OMB IV.forduló, Tatabánya

Az OMB U13 leánycsapatainak IV.fordulója 2020.01.19-én a tatabányai Sárberki Általános Iskola tornatermében került megrendezésre.  

A fordulóra a DSE csapatán kívül a Delta RSE, a MÁV Előre, a Tatabánya RSE, a Sümeg-Dabronc, és a Szombathelyi SI csapatai érkeztek. A forduló nyitómérkőzését a DSE csapata kezdte a MÁV gárdája ellen. Az első szett elején elhúzott az ellenfél, ez felrázta ugyan a DSE csapatot, azonban a fordítás már nem sikerült. Az első szettet szoros küzdelemben elvesztettük, viszont a második szettben nem adta ki kezéből az irányítást csapatunk, így simán behúzta a szett győzelmet. A harmadik játékban ismét szoros küzdelem alakult ki, ebben azonban nem engedtünk ki fejben, és megszereztük a forduló első győzelmét.

A második mérkőzést a Szombathelyi SI csapatával játszottuk. Az ellenfél kifejezetten felkészült volt, mely főleg a fegyelmezett alapjátékukban mutatkozott meg. A lányainkat az ellenfél állva hagyta, és simán 3-0-ra hozta a mérkőzést. Egy győzelem és egy vereség után jöhetett a helyosztó, amit egy rövid ebédszünet előzött meg. Az ellenfél a másik csoport győztese, a Sümeg-Dabronc volt. Alapjátékuk a miénkhez közelített, azonban volt egy centerjátékosuk. Mikor őt sikerült kivennünk a támadásból, akkor vezettünk. Azonban ez nem mindig sikerült, így az előnyünket mindkét szettben fokozatosan ledolgozta az ellenfél. Ezzel pedig mint fizikálisan, mint mentálisan felőrölte a csapatunkat. A helyosztót már csak 2 győztes szettig játszották a lányok, melyen a Sümeg megérdemelten győzött 2-0-ra. A bronzéremért ismét összekerültünk a Szombathellyel. A lányaink érezték, hogy a bronzérem a tét, és ez enerválttá, görcsössé tette a játékukat. Rendre hibáztak a kritikus pillanatokban, így ismét a Szombathely örülhetett. A fordulón a csapatunknak a 4. helyezéssel kellett beérnie.

1. Sümeg-Dabronc

2. Tatabánya RSE

3. Szombathelyi SI

4. DSE Röplabda Akadémia

5. Delta RSE

6. MÁV Előre

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát: Értékelésemben nem szeretnék kiemelni egy játékost sem a csapatból. Ezen a fordulón nem volt igazán vezéregyénisége a csapatnak, illetve szomorú vagyok abból a szempontból, hogy amit edzéseken gyakoroltunk, valamint a meghatározott taktikából és a fegyelmezett játékból jóformán semmit nem sikerült a pályán véghez vinnünk. Takács Niki sérülés miatt nem játszhatott, fegyelmezett és tudatos játékának hiánya nagyon érződött a csapat teljesítményén. Ráadásul Bátai Alexandra játékára sem számíthattam az utolsó 2 mérkőzésen, mert melegítés közben könnyeben megsérült. Nem kockáztatva egészségét nem játszattam a fordulón tovább. Sok tanulnivalónk van, de fiatalok vagyunk, szeretjük és akarjuk a röplabdát.

A csapattagok: Tóth Emilia Hajnalka, Takács Nikolett Éva, Varga Flóra Eszter, Kotaszek Rebeka Mirella, Tuba Réka, Belső Boglárka, Herceg Antónia, Bátai Alexandra, Peredi Nóra, Markó Melinda, Gecse Janka csk.

 

Vissza