news-hero
Utánpótlás

U20 leány: Tavaly óta sokat fejlődtek a lányok

A DSE Röplabda Akadémia U20-as leány csapata a 2023-2024-es szezonban a III. osztályban szerepelt. Szabó Gábor vezetőedző értékelte csapata bajnoki szereplését.

Szabó Gábor vezetőedző: Ebben a szezonban a Torma Ágnes U20 Országos Bajnokság III. osztály Nyugat csoportjába sorolták be a csapatot. A csapat magja megmaradt, viszont három játékos jött fel az U15-ös korosztályból, akik meghatározóak lettek ebben az évben.

Augusztus végén kéthetes edzőtáborral kezdtünk, napi két edzéssel. Délelőttönként összevontan az U15-ös korosztállyal edzettünk, ahol főleg erőnléti és technikai edzéseket végeztünk. Délután folytattuk a technikai képzést, amelyet kiegészítettünk csapat taktikai elemekkel is. Szeptember 23-án három csapattal rendeztük meg a Szász Antal emléktornát, melyet megnyertünk.

A bajnokság alapszakaszában négy tornán vettünk részt és szépen helyt álltak a lányok, jóval fiatalabbak voltunk a többi csapathoz képest. Látszottak a hiányosságok, a rutintalanság miatt nem mindig volt stabil a játékunk. Az alapszakasz végét a második helyen fejeztük be.

A középszakaszban nyolc tornán vettünk részt. Itt már látszottak a csapatok közti különbségek.

A csoportban kiemelkedett a Veszprémi Egyetem csapata, amely sokkal stabilabb alapjátékot játszott, ez az idősebb játékosok rutinjának volt köszönhető. Úgy gondolom, hogy mi az ÉDRA csapatával voltunk egy szinten, ami a számunkra kedvező, mivel jóval fiatalabbak voltunk náluk. A többi csapanál erősebb játékerőt képviseltünk.

A középszakaszt, egyben a bajnokság végét a második helyen fejeztük be, mivel idén csak a csoportok első helyezettjei játszottak a III. osztály első három helyéért, további rájátszás nem volt.

Tavaly óta sokat fejlődtek a lányok, a feljött játékosokkal sokkal stabilabbak lettünk, viszont a fiatal, rutintalan csapat sajátossága, hogy hullámzó játékot produkál. Ez látszott a mi csapatunkon is. Az egy nap, két mérkőzés sok a csapatnak, mivel kevés olyan játékos van, akit pihentetni lehet egyes meccseken. Összességében egy nagyon jó szezonon vagyunk túl.

Mit hoz a jövő? Ezt még nem lehet tudni.

Ami biztos, hogy öt játékosunk továbbtanulás miatt elköszön a csapattól, két játékost más csapat nézett ki magának. Az U15-ös korosztályból tízen jönnek fel, így egy teljesen új csapatot kell építeni. Nagy feladat lesz, de ezt már megszokhattuk a fiúknál. Most a lányokon a sor!

A DSE RÖPLABDA AKADÉMIA U20-AS LEÁNY CSAPATA: Baksa Alexandra, Bali Jázmin, Bali Lilla, Csizmadia Maja, Deák Nóra, Heléna Missoundou, Kiszl Viktória, Kotaszek Rebeka, Kovács Dominika, Kriski Lili, Kulics Petra, Schneider Tamara, Szalai Lili, Takács Nikolett, Takács Regina. Edző: Szabó Gábor

Vissza