news-hero
Felnőtt

Újabb siker a másodosztályban

A röplabda NBII Közép csoportjának dunaújvárosi összecsapásán az első szett után megújult DSE Röplabda Akadémia magabiztosan győzte le a Szolnokot.  

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NBII-ben hazai pályán fogadta a Szolnok csapatát. A találkozó tartogatott fordulatokat, de ami a fájó volt, hogy a vendégek az első szettet el tudták venni a mieinktől. Ez abból adódott, nem tudtunk mit kezdeni a nyitásaikkal (13-25). A folytatásban akadozott ugyan a hazaiak gépezete, de ez azért már más volt, mint az első. Szépen folyamatosan őrölték fel a szolnoki fiatalokat, akiket végül öt ponttal győztek le (25-20). Ez volt az a szakasza a találkozónak, ami meghozta a fordulatot. A csereként pályára lépők sokat tettek hozzá a játékhoz, és azok is, akik addig gyengébben játszottak hatalmas erőre kaptak. Ennek az eredménye lett a 12 pont különbségű győzelem (25-13).

Ez a szett olyan erőt adott Iván Bencééknek, hogy meg sem álltak a végső győzelemig (25-12). A Szabó Gábor által vezetett csapat ezzel a csoport élére állt.

Szabó Gábor: Az első szettben nem tudtunk mit kezdeni a szolnoki nyitásokkal, ezért alakult ki a nagy különbség. A második játéktól kezdve azonban feljavult a játékunk, sokkal kevesebbet hibáztunk, ami meghozta a győzelmet.

DSE Röplabda Akadémia U21 – Szolnoki Sportcentrum NB II 3-1 (13-25, 25-20, 25-13, 25-12)

Vezették: Vígh Andrea és Halász Enikő Erika

DSE Röplabda Akadémia U21:     Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor

Szolnoki Sportcentrum NB II: Hegedűs László, Békési Gergő Roland, Jacsó Gábor, Fodor Viktor, Timár Mike, Oláh Dominik, Nagy Tamás, Fenyvesi Dániel, Fózer Attila László, Molnár Dömötör, Galovicz László, Acsai Bálint Dávid, Papp Ádám, Mészáros Márton. Vezetőedző: Bodonyi Ákos

 

Vissza