news-hero
Felnőtt

Újabb vereség a másodosztályban

A DSE Röplabda Akadémia NBII-es együttese a másodosztály kilencedik fordulójában a ZTE ellen az első szettet megnyerte ugyan, de a fiainknak most ennél több nem sikerült.

A Bartal Gergely és Kovács Zsolt által irányított DSE Röplabda Akadémia NBII-es együttese a tabella második helyén álló Zalaegerszeg gárdáját fogadta. Mivel a mieink ebben a bajnokságban a legfiatalabbak, így a mai találkozónak sem ők voltak az esélyesei. Ráadásul sérülések miatt még csak most érkeztek vissza játékosaink.

Ennek ellenére nagyszerűen kezdték a meccset Quintz Tamásék, akik az első szettben kiváló ritmusban játszva szerezték pontjaikat, és folyamatosan növelték előnyüket. A végjátékra ezt meg is tudták tartani, melynek 25-18-as győzelem lett az eredménye. A folytatásra sajnos nem sikerült átmenteni ezt a remek formát, melyet azonnal kihasznált a ZTE. Ráadásul voltak olyan időszakok, amikor egy-egy állásba beragadtunk, melynek következménye egyre nagyobb hátrány, és vereség lett (15-25). A harmadik szett ugyan jól indult, de kevésbé jól folytatódott. Bartal Gergely és Kovács Zsolt ekkor már minden játékosának lehetőséget adott, hiszen az edzők célja az, hogy az idei szezonban tanítványaik minél acélosabbá váljanak. Most azonban a cserék sem segítettek az egyre nagyobbá váló hátrány csökkentésében, így a Zalaegerszeg megfordította a meccset (17-25). A negyedik felvonásban mindent megtettek a DSE játékosai, hogy visszajöjjenek a meccsbe, és igencsak megnehezítették a vendégek dolgát. A végjáték izgalmassá vált, végül azonban a ZTE örülhetett (21-25).

 Bartal Gergely: Vereség, de nem olyan mint amilyet Zalaegerszegen szenvedtünk el. Nagyon jól kezdtünk, magabiztosak voltunk. Az első szett így a miénk lett. Végre visszatértek a sérültjeink, de még vissza kell nyerniük a magabiztosságukat. A második és a harmadik szett a rengeteg ki nem kényszerített hibákról szólt. A negyedik szettben újra magunkra találtunk, de megint bekövetkezett egy-két hiba, amelyek által gödörbe kerültünk és beragadtunk. Újabb tapasztalat, amely hibák itt az idősebbek ellen jelentkeznek. Ezeket javítjuk, és felkészülünk a hétvégi Ifjúsági fordulóra, amely számunkra az életben maradást fogja jelenteni a középszakasz folytatása érdekében.

DSE Röplabda Akadémia NB II – ZTE RK 1-3 (25-18, 15-25, 17-25, 21-25)

Vezették: Szabó Attila és Péterfy József István

DSE Röplabda Akadémia NB II: Amdegha Ádám, Ambrus Bence, Pukánszky Bálint, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András          , Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Tamási Dávid Marcell, Lombos Gábor, Juhász Barnabás         . Vezetőedző: Bartal Gergely, Másodedző Kovács Zsolt

ZTE RK: Légrádi Ádám, Gellén Márton, Molnár Bence, Kovács Róbert, Markó Gábor, Németh Balázs, Kiss Gergely, Gyenes Zoltán, Koós Krisztián, Pap József, Gőczi Roland, Lesznyik Károly. Vezetőedző: Domonkos Lajos

Vissza