news-hero
Utánpótlás

Újoncként a II.Osztályban

Az OSB U17 leánycsapatainak az első fordulója került megrendezésre 2021.09.25-én a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola tornatermében.

A fordulóra a DSE csapatán kívül az MTK, Szombathely valamint a MAFC csapatai érkeztek. A dunaújvárosi lányoknak nagyon nehéz dolguk volt, az ellenfelek jóval erősebb játékerőt képviseltek. A csapatunk szinte az esélytelenek nyugalmával játszhatott ezen a hétvégén, feladatuk nem volt más mint a tisztes helytállás, valamint a játék eddig megtanult elemeinek a gyakorlása. A játékosok ennek megfelelően végezték a dolgukat. Ebben csak a második mérkőzés zökkentette ki őket ahol volt egy kis akadozás akaratban. Azért a pofonok nem szegték a lányok jókedvét, hiszen ünneplés is jutott a mai napra. Plósz Reginának, csapatunk tagjának ezen a napon volt a szülinapja.

Boldog szülinapot Regina!

 

DSE – MTK 0:3

DSE – Szombathely 0:3

DSE – MAFC 0:3

 

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát: A 2021-2022-es szezont már a II. osztályban kezdhettük, ami nagy örömünkre szolgált. Így végre nálunk sokkal komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal szemben kell helytállnunk. Ezen a fordulón nem mi voltunk az esélyesek, mint az eredményből látszik mind a három mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk. Azonban sok pozitív visszacsatolást kaptam a mérkőzések folyamán, hogy mely játékelemekre kell sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnünk az edzéseken. Az eredménytől függetlenül a lányok nem adták „olcsón a bőrüket”. Az ellenfeleknek, a második mérkőzéstől eltekintve, az utolsó pontért is keményen meg kellet harcolniuk ellenünk. Külön öröm, hogy ezt a játékvezetők meg is jegyezték. Azaz ritkán látni olyan csapatot aki akkor sem adja fel, amikor már minden veszni látszik. Bízom benne, hogy ebből is fogunk tudni építkezni.

Csapattagok: Szilágyi Ágnes, Kovács Dominika, Szalai Lili, Tóth Hajnalka, Pász Rebeka, Kaiser Dalma, Plósz Regina, Takács Regina, Deményi Petra, Csizmadia Maja, Gurics Anna, Takács Nikolett betegség miatt sajnos nem tudott résztvenni.

Vissza