news-hero
Felnőtt

Vereség a másodosztályban

A DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata hazai pályán fogadta a Penta Gödöllői RC együttesét, akiktől 3-1-es vereséget szenvedtek.

A győzelem reményében lépett pályára a Penta Gödöllői RC elleni hazai találkozón az NBII Nyugati csoportjában a DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata. Bartal Gergely tanítványai nagyszerűen kezdték a meccset, hiszen villámgyorsan elhúztak öt ponttal (8-3). A folytatásban ugyan ez a különbség csökkent, de nem fogyott el (16-14), viszont meglepetésre a végjáték előtt átvette a vezetést a Gödöllő (20-21). Ez ekkor döntőnek bizonyult, ezzel elcsenték az első szettet (21-25). A térfélcsere közötti rövid szünetben kellet rendezni a sorokat, amely eleinte úgy tűnt, hogy nem sikerül, hiszen az első pár labdamenet után a vendégeknél volt az előny (7-8). Ekkor összekapták magukat a mieink, akik egyre jelentősebb előnyt kovácsoltak (16-12), mely a végjátékra is megmaradt (21-16). A záró labdamenetekben is mi voltunk a jobbak, amely az egyenlítést jelentette (25-16). A lendületünk a harmadik játék elejére is megmaradt (8-6), de ez egy-egy hiba miatt eltűnni látszott (10-11). Sőt, el is tűnt, mivel a Gödöllő ekkor meglépett (13-16), és ez a vezetést nem is adta ki a kezéből (20-25). A lélektani és szett előnyben lévő Penta csapatán érezhető volt, hogy le szeretné zárni a meccset. Ennek megfelelően léptek el a mieinktől (10-16), akik nem tudták utolérni őket (10-21). A végjáték könnyen húzta be a vendég együttes, akik ezzel idegenben tudtak győzelmet aratni (14-25).

Bartal Gergely: Sajnos vereséget szenvedtünk. Két kezdő játékosunk hiányát, mindkettő sérülés miatt hiányzott, a csapat nem bírta el. Küzdöttünk becsületesen, sajnos a végére fejben összeestünk. A héten vár ránk egy fehérvári NB 2-es túra, majd vasárnap a legfontosabb ütközetek, a korosztályos mérkőzések hazai környezetben. Reggel 10:00- tól kezdődnek a meccsek a Dunaújváros Sportcsarnokban, ahová várjuk a Kedves Szurkolókat.

 

DSE Röplabda Akadémia NB II – Penta Gödöllői RC 1-3 (21-25, 25-16, 20-25, 14-25)

Vezették: Dobos Viktor és Szabó Attila

DSE Röplabda Akadémia NB II: Lombos Gábor, Dulcz Bende Levente, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf András, Tamási Dávid Marcell, Amdegha Ádám, Kecskeméti Bálint Olivér. Vezetőedző: Bartal Gergely

Penta Gödöllői RC: Katona Ádám, Szabados Zsombor Dávid, Szakter Balázs, Wirnhardt Bence, Kovács Dániel Martin, Szénási Lajos, Nagy Zsombor (liberó), Nagy János, Szabados István. Vezetőedző: Wirnhardt Oszkár

Vissza