news-hero
Felnőtt

Vereséggel zártuk a 2023-2024-es NBI-es szezont

Nagyon szerettek volna bizonyítani játékosaink a Miskolc ellen, de vereséggel búcsúztunk a szezontól.

Az első szettben megint a pálya hosszát keresték a csapatok a nyitásoknál, így egy-egy hiba be is csúszott. A fiúk fej-fej mellett haladtak (6-6), majd valami hiba csúszott a játékunkba, hiszen 8-nál beragadtunk az állásba (8-12). Jött is az időkérésünk, de az sem segített, és az sem, hogy a játékvezető egy miskolci hosszú nyitást ásznak látott (9-16). Ez a nagy különbség úgy tűnt, kedvét szegheti fiainknak, de nem így lett, hiszen a srácok összekapták magukat (13-17). Legalábbis úgy tűnt, de a vendégek megint rátettek egy lapáttal, így a végjátékra 7 lett az előnyük (13-20). Azt a hátrányt nem sikerült ledolgoznunk, így a vendégek előnyével cseréltünk térfelet (14-25).

A második szettben feledtetni szerették volna a fiaink az első játék végét, ennek megfelelően kezdtünk (5-5). Ekkor azonban Árva Milán alaposan megnyitott bennünket, emellett a MEAFC védekezőmunkája is feljavult, ami ötpontos előnyt hozott a vendégek részére (6-11). Ez a különbség meg is maradt, hiszen a felek felváltva szerezték pontjaikat (10-15), de ez a szakasz sem múlt el esemény nélkül, hiszen vezetőedzőnk kapott reklamálásért sárgalapot. Árva megint hozta a nyitásait, ezzel együtt a hátrányunk is nőtt (13-21), melyet ledolgozni nem tudtunk (16-25).

Fordulás után sort cseréltünk, hiszen minden nevezett játékosának lehetőséget adott Tomanóczy Tibor. akik szépen tartották a lépést a Miskolccal (4-5), és a tizedik pontnál is csupán egy pont volt a hátrányunk (9-10). A folytatásban is szoros volt a meccs, remek hazai pontoknak örülhettünk, de a vezetést sehogyan sem sikerült átvennünk (14-15). A Miskolc tudott 16-19-nél tudott nagyobb előnyt kiharcolni, akik ettől kezdve behúzták a játékot és ezzel együtt a meccset is (20-25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Először is köszönet jár az egész éves játékért a játékosoknak, akik becsülettel végigdolgozták ezt az időszakot. Persze azt már az induláskor tudtuk, hogy nem mi leszünk a bajnokok. Próbáltunk a fiataloknak mérkőzéseket adni, amely remélhetően a jövőben kamatozik majd. Mi a jövő röplabdázóit neveljük, akik láthatóan sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Ez az U20-as tegnapi meccseken eredményben is mérhető volt, hiszen mindkét meccsen 3-0-ra győztünk. Ma a tegnap sikert elérő U20-as csapattal kezdtem, akiken egy kisebb fáradtság látszott, amely abban mutatkozott meg, hogy egy-egy ütemmel lassabbak voltak, mint a miskolci felnőtt ellenfelek. Ma is becsülettel helyt állt mindenki, hiszen mindenkinek játéklehetőséget adtam, így örömmel láttam, hogy mindenki bizonyítani tudott. A célunk az, hogy az U20-as bajnokságban minél jobb eredményt érjünk el, erre készülünk a továbbiakban.

DKSE – MEAFC-Peka Bau 0-3 (14-25, 16-25, 20-25)

Vezették: Nagy Zsombor és Szabó Péter

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Cserép Tamás, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Peredi Zoltán, Kuti Márk (libero). Cserék: Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Juhász Barnabás, Papp Tamás Kristóf, Farkas László. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MEAFC-Miskolc: Fenyvesi Dániel István, Komlósi Márk, Kannellopoulos Georgios, Faragó Bence, Gombkötő Ábel Marcell, Árva Milán, Dudás Tamás (libero). Cserék: Simkó Dániel, Kapusi Zoltán, Kovács Zoltán Béla,. Vezetőedző: Varga László, másodedző Barócsi Ákos

Vissza