news-hero
Strandröpladba

Versenyre készek fiataljaink!

Szombaton kora délután Kína ellen kezdik meg szereplésüket a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a strandröplabda világbajnokságon.

Hosszú utazás után sikeresen landolt a repülőgép Szicíliában, hogy onnan tovább utazva megérkezzen a strandröplabda küldöttség San Vito Lo Capoba, a világbajnokság helyszínére. A dunaújvárosi színeket a Béres Mátyás – Peredi Zoltán páros képviseli, akik Kövessy Balázs edző vezényletére már az első edzésen is túl vannak.

A helyszín egyébként kiváló, hiszen az közvetlenül a tengerparton van, ahol összesen nyolc pályán zajlanak majd a mérkőzések. A tegnapi megnyitó után ma megkezdődnek a körmérkőzések. A magyarok egy hetes csoportba kerültek, így a mieink a kínai, a német, az indiai, brazil, lett és holland csapatokkal küzdenek meg.

Kövessy Balázs, edző: A bőséges reggeli után délelőtt átmozgató edzést tartottunk majd ebéd után két edzőmeccset játszottunk. Az elsőt a kecskeméti, idősebb korosztályú párossal, majd a kapcsolat ápolása miatt a holland párossal tréningeztünk. Ez a két mérkőzés arra szolgált, hogy megszokják a gyerekek a közeget. Olykor látszott még rajtuk az izgalom, és az utazás miatti fáradtság.

Az edző mérkőzések után nyitó ceremónián vettünk részt, melyen nagyon színvonalas kis előadás, majd a csapatok bemutatása történt meg. Ezen nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a kísérők egyaránt. Ma 12:20-kor Kína csapatával fogunk kezdjük meg a világbajnoki küzdelmeket, majd ezt délután a brazilok elleni követi.

A torna dunaújvárosi vonatkozású menetrendje:

Október 10-e, szombat:

12:20 Magyarország – Kína

15:20 Magyarország – Németország

Október 11-e, vasárnap:

9:50 Magyarország – India

13:10 Magyarország – Lettország

15:20 Magyarország – Brazília

Október 13-a, kedd:

11:30 Magyarország – Hollandia

Vissza