news-hero
Felnőtt

Zárómeccs a Kistext ellen

Az Extraliga kvalifikáló körének zárómérkőzésén a DKSE a lista élén álló Kistextet fogadja.

Ha azt mondjuk, hogy nincs tétje az Extraliga kvalifikáló körének záró mérkőzésének, melyen a DKSE a Kistext csapatát fogadja, akár még igaz is lehet. De csak abból a szempontból, hogy  végeredmény a jövő évi Extraliga szereplést egyik csapatnál sem befolyásolja. Abban az esetben azonban, ha az idei szezonban az egymás elleni találkozók eredményeit vizsgáljuk, akkor kimondható, hogy igenis van tét!

A Magyar kupa nyolcaddöntőjében sorsolták össze a két csapatot, melynek első ütközetén a hazai pálya előnyét élvező fővárosiak nyertek 3:1 arányban, akik a visszavágón is bizonyították erejüket, hiszen annak ellenére, hogy a meccset a DKSE nyerte 3:2-re, a jobb szettaránynak köszönhetően ők mentek tovább a negyeddöntőbe. Ezt követően az Extraliga kvalifikáló körében találkoztunk Weczera Csaba gárdájával, mely mérkőzést megint a Kistext nyerte, ezúttal 3:2-re.

Leegyszerűsítve tehát az idén a Kistext a három derbiből kettőt nyert meg, míg mi egyszer tudtuk legyőzni őket. Itt jön tehát képbe az, hogy van tétje a zárófordulónak, mivel most itt a lehetősége a Dunaújvárosnak, hogy kiegyenlítse ezt hátrányt. És azt se felejtsük el, hogy győzelemmel csak jobb lezárni egy szezont! Igazán éles meccsre számíthatunk a vasárnap 17.30-kor kezdődő összecsapáson, melyen Tomanóczy Tibor továbbra sem számíthat két játékosára, akik koronavírus miatt kénytelenek kihagyni a találkozót. A zárómeccsen értük is játszanak a pályára lépők!

A találkozót a Sportstream jóvoltából az alábbi linkre kattintva élőben követhetik!

Vissza