news-hero
Utánpótlás

Becsülettel helyt álltunk!

 A U15 fiú csapatainak a 2023-2024. évi szezon alapszakasza, november 11-én, a hétvégén folytatódott. A dunaújvárosi fiúk ismét hazai pályán mutatták be tudásukat.

 

A fordulóra a DSE csapatán kívül a KESI és a FINO Kaposvár csapatai érkeztek. A dunaújvárosi fiainknak több szempontból is nagyon nehéz dolguk volt. . Az ellenfelek a tabella élén menetelnek és az átlagmagasságuk is jóval nagyobb, mint a dunaújvárosi srácoknak. Ráadásul Téglás Péter sérülés miatt továbbra sem tud a csapat segítségére lenni.

Az első mérkőzést a kecskeméti különítménnyel játszották a dunaújvárosi fiúk. A mérkőzés igazi Dávid és Góliát párharcnak ígérkezett. Az ellenfél kezdőcsapatának az átlag magassága 2 méterhez közelített, így srácaink komoly hátrányból kezdték a mérkőzést. Az 1. és a 2. szett papírformát hozott, azonban a 3. játékrészben fiank összeszedték magukat. Bár a szett győzelmet nem sikerült megszerezni, de így is büszkék lehetünk rájuk. A kecskeméti gárda csak 2 ponttal tudta abszolválni a győzelmet.

KESI – DSE 3:0

 

A következő mérkőzésen a dunaújvárosi gárda a FINO Kaposvár csapatával játszott. Ez a mérkőzés is papírformát hozott, de nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen a DSE-s fiúk becsülettel küzdöttek.

 

DSE – FINO Kaposvár 0:3

 Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a fordulót: Nagyon nehéz két mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a forduló esélyesei. Ellenben amit az elmúlt két hétben gyakoróltunk azt úgy gondolom maximálisan teljesítettük. Készültünk a magas blokkok elleni támadásaink eredményesebb befefejezésére. Ez sokszor sikerült is, mind a két nyitásfogadó szélsőütőnknek és az átlónknak is. Le a kalappal előttük. Keményen megharcoltak a pontokért mind a két mérkőzésen. Csak viszonyítási alapként említeném, hogy a Kecskemét és a Kaposvár szélsőütői és centerei 2 méter közeli srácok, míg nálunk az ugyanezen poszton játszók 165-170 cm-sek, kivéve Álland Tomit, mert ő 192 cm. Center poszton sokszor eredményesebbek voltunk ellenfeleinknél, ezt kell a jövőben még eredményesebbé tenni, illetve a többi posztot felhozni. A nyításaink kellően agresszívak voltak, soksszor meg is leptük vele az ellenfelünket és végre a ki nem kényszerített hibák száma is csökkenő tendenciát mutat. Nyitásfogadásban továbbre is kell fejlődnünk, a mezőnyvédekezésünk ellenben kifelyezett jó volt. Látjuk, merre kell mennünk és együtt arra is megyünk, dolgozunk tovább keményen és az eredmények jönni fognak.

Csapattagok: Andonov Aleksandar, Ádám Robinzon Teodór, Álland Tamás, Borgatti Giacomo, Francioso Dominik, Kara Ádám, Kaszás Ármin, Szőke Milán, Takács-Mittág Milán, Wachter Zénó

Vissza